Sorteer op
Geen resultaten gevonden. Probeer andere filters te gebruiken.

Formule 1 Bell helmen van het seizoen 2019. 

Het Formule 1-seizoen 2019 was het 70e Formule 1-seizoen. De "Formule 1", officieel het "FIA Formula One World Championship", is de hoogste klasse in de autosport zoals is bepaald door de Fédération Internationale de l'Automobile. Het seizoen startte op 17 maart 2019, traditiegetrouw in Australië, de laatste wedstrijd van het seizoen werd verreden op 1 december in Abu Dhabi.

Mercedes stelde tijdens de Grand Prix van Japan de constructeurstitel veilig. Lewis Hamilton werd tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten voor de zesde keer wereldkampioen bij de coureurs.

Technische veranderingen
In 2019 worden de voor- en achtervleugels hervormd zodat er minder last is van aerodynamische turbulentie. Dit zal ervoor moeten zorgen dat er meer ingehaald kan worden, maar ook dat de wagens een tikkeltje langzamer zullen zijn dan het voorbije seizoen.

Sportieve veranderingen
In 2019 wordt er voor het eerst sinds 1959 een punt gegeven aan de coureur die de snelste ronde rijdt, mits hij bij de eerste 10 finisht.

Banden
Pirelli is, net als in 2018, de enige bandenleverancier in het seizoen 2019.

Dit seizoen zullen de coureurs met drie bandensoorten per Grand Prix rijden; hard, medium en soft, welke respectievelijk wit, geel en rood gekleurd zullen zijn. In tegenstelling tot vorige seizoenen, waar elke compound een eigen naam had zoals bijvoorbeeld 'supersoft', worden de 3 gekozen compounds genoemd naar hoe hard ze zijn. De hardste compound van de GP wordt gepresenteerd als 'hard', de zachtste als 'soft'. Dit wordt gedaan om de bandenstrategieën begrijpelijker te maken voor de kijkers.

© 2020 - 2024 frisianmodelcarshop formula racing Bell mini helmen | sitemap | rss